«Κύμα» ελέγχων και βαριά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb – Ειδικός μιλά στην ΕΡΤ για το τι αλλάζει (video)

Array

Ο φοροτεχνικός Σπύρος Σταυρούλιας μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» για το τι αλλάζει σχετικά με την ενοικίαση ακινήτων μέσω Airbnb, αλλά και για το πώς το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τα περιστατικά απόκρυψης εσόδων.

Ο κ. Σταυρούλιας ανέφερε πως για την ενοικίαση του ακινήτου θα έχουν λόγο και οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής καθώς όπως είπε «υπάρχουν περιπτώσεις που μισθώνονται τα ακίνητα για να γίνονται πάρτι και αναστατώνεται η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία μιας οικοδομής. Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις ίσως να υπάρχει λόγος και στους υπόλοιπους ενοίκους».

Σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος, αντιμέτωποι με πολύ υψηλά πρόστιμα θα βρεθούν όσοι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές μισθώνουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας Airbnb και αποκρύπτουν τα πραγματικά τους έσοδα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρούλια είναι πλέον ευκολότερος ο εντοπισμός των παραβατών καθώς όπως είπε «τα τέσσερα ελεγκτικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα και τα δύο της Θεσσαλονίκης είναι σε θέση και έχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσουν να διασταυρώσουν και να δουν ποιοι και κατά πόσο φοροδιαφεύγουν. Υπάρχουν οι πλατφόρμες μίσθωσης ακινήτων, υπάρχει ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου. Όλα αυτά ταυτίζονται μεταξύ τους».

Όσον αφορά τις κυρώσεις, ο κ. Σταυρούλιας επισήμανε ότι πέρα από τις περιπτώσεις απόκρυψης εσόδων, υπάρχουν και αυτοτελή πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ για περιπτώσεις όπου δεν έχει γίνει εγγραφή του ακινήτου στην πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων ή τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί είναι λανθασμένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος