ΚΕΔΕ: ΟΤΑ και συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης με μικτή χρηματοδότηση

H βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις κτιριακές και άλλες υποδομές των ΟΤΑ και η διευκόλυνση της χρήσης καινοτόμων χρηματοδοτικών μηχανισμών, θα αποτελέσει το θέμα αναφοράς στο Στρογγυλό Τραπέζι που διοργανώνει η ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PRODESA «Ανάπτυξη έργων ενεργειακής απόδοσης στη νότια Αττική» στις 17.1.2022, ημέρα Δευτέρα 10.00 – 14.00, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΕΔΕ: «Ένας από τους καινοτόμους μηχανισμούς στον οποίο θα επικεντρωθεί η συζήτηση, είναι η χρήση δημόσιων επιχορηγήσεων για τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων με όχημα τις Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης. Ο συνδυασμός δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων είναι απαραίτητος στην πλειοψηφία των έργων που περιλαμβάνουν επεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης στο κτηριακό κέλυφος εξαιτίας της ιδιαίτερα μεγάλης περιόδου αποπληρωμής που εμφανίζουν.

Οι δημόσιες επιχορηγήσεις συμβάλλουν στην μείωση της περιόδου αποπληρωμής κάνοντας το έργο οικονομικά βιωσιμότερο και αποδεκτό για χρηματοδότηση από τις εταιρείες ενεργειακών υπηρεσιών.

Στο έργο PRODESA πέραν από την ΚΕΔΕ συνεργάστηκαν αποτελεσματικά τέσσερις Δήμοι και συγκεκριμένα οι Αλίμου (Συντονιστής του έργου), Αγίου Δημητρίου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Αγίων Αναργύρων Καματερού για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης σε 100 περίπου δημοτικά κτήρια. Τα έργα πρόκειται να υλοποιηθούν με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης και ένα υποσύνολο τους με μεικτή χρηματοδότηση δηλαδή δημόσια επιχορήγηση και ιδιωτική χρηματοδότηση μέσω ΣΕΑ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος