ΚΕΔΕ: Αναγκαία η λειτουργία της πλατφόρμας δήλωσης τετραγωνικών, χωρίς επιβολή υπέρογκων προστίμων

Στις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, με κυρίαρχο θέμα τα οικονομικά προβλήματα των δήμων.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ: «Κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση της βεβαίωσης ΤΑΠ οι Δήμοι. Σε ότι αφορά στην έκδοση των βεβαιώσεων ΤΑΠ από τους Δήμους για την αγοραπωλησία ακινήτων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνει για κατάργησή τους. Για να ξεπεραστούν δε οι καθυστερήσεις στην έκδοση των βεβαιώσεων, ιδιαίτερα σε μεγάλους δήμους, η ΚΕΔΕ προτείνει αυτές να εκδοθούν καταβάλλοντας οι ενδιαφερόμενοι ως εγγύηση το 0,5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και να ακολουθήσει η ακριβής βεβαίωση του ποσού από τον δήμο, σε μέλλοντα χρόνο, χωρίς να καθυστερήσει η αγοραπωλησία.

Οι όποιες δε δηλώσεις έχουν γίνει για κατάργηση του πιστοποιητικού, έγιναν χωρίς να υπάρξει καμία συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και βρίσκουν κάθετα αντίθετη την Αυτοδιοίκηση».

Διορθώσεις τετραγωνικών

Αναγκαία η λειτουργία της πλατφόρμας δήλωσης τετραγωνικών, χωρίς όμως την επιβολή υπέρογκων προστίμων, τονίζει η ΚΕΔΕ.

«Αναφορικά με την ανάγκη να επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα δήλωσης των τετραγωνικών, πάγια άποψη της ΚΕΔΕ είναι πως αυτή πρέπει να λειτουργεί σε σταθερή και διαρκή βάση, αφού όμως πρώτα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές διορθώσεις ώστε να μην επιβάλλονται τα υπέρογκα πρόστιμα που σήμερα προβλέπονται, σε όσους πολίτες επιλέξουν να προχωρήσουν στη διόρθωση των στοιχείων των ιδιοκτησιών τους. Τα πρόστιμα αυτά λειτουργούν ως αντικίνητρο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος