«Καμπανάκι» ΔΝΤ για παγκόσμια οικονομία – Οι χειρότερες προβλέψεις της 30ετίας

Η συνεχιζόμενη επιβράδυνση σε όλες σχεδόν τις προηγμένες οικονομίες του κόσμου αναμένεται να συμπαρασύρει την παγκόσμια ανάπτυξη κάτω από το 3% φέτος, προειδοποίησε την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

“Με τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, με τον πληθωρισμό να εξακολουθεί να είναι υψηλός, μια ισχυρή ανάκαμψη παραμένει άπιαστη”, δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε ομιλία της ενόψει των εαρινών συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.

“Αυτό βλάπτει τις προοπτικές όλων, ιδίως των πιο ευάλωτων ανθρώπων και των πιο ευάλωτων χωρών”, πρόσθεσε η ίδια σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον.

Η παγκόσμια ανάπτυξη μειώθηκε σχεδόν στο μισό πέρυσι στο 3,4%, καθώς ο αντίκτυπος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία διαπέρασε την παγκόσμια οικονομία, ανακόπτοντας απότομα την ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19.

Ενώ οι αναδυόμενες αγορές της Ασίας αναμένεται να δουν σημαντικές αυξήσεις στην οικονομική παραγωγή – με την Ινδία και την Κίνα να προβλέπεται ότι θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του συνόλου της ανάπτυξης φέτος – τα καλά νέα θα αντισταθμιστούν από την επιβράδυνση που αναμένεται για το 90% των προηγμένων οικονομιών του κόσμου.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος