«Καλάθι» 50 προϊόντων με συγκρατημένες αυξήσεις από τα σούπερ μάρκετ — Δεν μειώνεται το ωράριο των καταστημάτων

Array

Δεν θα κλείνουν νωρίτερα τα εμπορικά καταστήματα ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, γιατί αυτό θα είχε δυσμενείς συνέπειες, τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στον τζίρο των καταστημάτων. Η σύσκεψη όμως με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου έφερε μια συμφωνία που στοχεύει στη συγκράτηση των τιμών. Κάθε μεγάλο σούπερ μάρκετ θα έχει ένα καλάθι της νοικοκυράς, με πενήντα βασικά προϊόντα, στα οποία θα επιβάλλονται όσο το δυνατόν μικρότερες αυξήσεις.

Υπουργείο Ανάπτυξης και εκπρόσωποι των αλυσίδων σούπερ μάρκετ κατέληξαν σε συμφωνία για συγκρατημένες αυξήσεις σε 50 είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «καλάθι» θα περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως γάλα, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ και ζάχαρη, καθώς και απορρυπαντικά και χαρτικά, ενώ οι τιμές τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα σελίδα e-katanalotis ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να τις συγκρίνουν. Σε αυτά τα είδη, τα σούπερ μάρκετ θα αυξήσουν μεν τις τιμές, αλλά σε ποσοστό κάτω από τον κλαδικό πληθωρισμό.

«Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα παρουσιάσει μέσα στον Οκτώβριο το καλάθι της νοικοκυράς, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται 50 διαφορετικά προϊόντα απαραίτητα για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού, στο οποίο και θα δοθεί η μάχη ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές στον μέγιστο δυνατό βαθμό» δήλωσε σχετικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων για εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ξεκαθάρισε, ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Οποιαδήποτε αλλαγή στους κανόνες της αγοράς θα έχει σίγουρα και αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα» επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σπύρος Καφούνης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει προτείνει από τις 10 Οκτωβρίου να τεθεί σε ισχύ νέο ωράριο λειτουργίας, μειωμένο κατά μία ώρα.

Επιμέλεια: Γωγώ Κατσέλη – Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος, Δήμητρα Σέκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος