«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης – Στο 1,15€/λίτρο η πρόβλεψη της προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής (video)

Το ανοδικό ράλι των τιμών των καυσίμων συνεχίζεται. Για τιμές που «τρέχουν», κάνει λόγο στην ΕΡΤ η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής περιγράφοντας την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές εν όψει της έναρξης διανομής πετρελαίου θέρμανσης την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

«Οι τιμές των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης… τρέχουν. Το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινάει από 15 Οκτωβρίου και θα τελειώσει 30 Απριλίου. Έχουν ανέβει πάρα πολύ οι τιμές διεθνώς».

Από 1,15 € – 1,35/λίτρο η μέχρι στιγμής πρόβλεψη

Η κ. Ζάγκα περιγράφοντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» τη διακύμανση των τιμών στο πετρέλαιο Μπρεντ (brent) και το φυσικό αέριο τα χαρακτήρισε «χειριστικά παιχνίδια, τα οποία τα πληρώνουμε εμείς».

Μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα, χαρακτήρισε τα πράγματα πολύ δύσκολα λόγω της βαριάς φορολογίας. «Οι τιμές των καυσίμων είναι πολύ επιβαρυμένες. Η τιμή που θα πέρναμε σήμερα, αν είχαμε έναρξη του πετρελαίου θέρμανσης, θα ήταν 1,15 €/λίτρο για Αττική και Θεσσαλονίκη, 1,25 €/λίτρο για την περιφέρεια και 1,30 € – 1,35 €/λίτρο για τη  νησιωτική Ελλάδα. Πέρυσι το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκίνησε στα 0,80 €/λίτρο και έκλεισε στα 0,90 €/λίτρο».

Η τιμή να ανταποκρίνεται στην ποιότητα και ποιότητα

Σχολιάζοντας τις μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των πρατηρίων, η κ. Ζάγκα τόνισε ότι «η τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην ποιότητα και την ποσότητα. Αν είναι νοθευμένο θα το καταλάβει ο καταναλωτής από τη ζημιά που θα πάθει στον κινητήρα ή τον καυστήρα. Η συμβουλή μου είναι να μη γυρίζετε από εδώ και εκεί. Δείξτε εμπιστοσύνη στο δικό του το συνοικιακό μαγαζί που το γνωρίζει».

Όπως είπε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, ο κόσμος ο κόσμος αγοράζει ξύλα τα οποία έχουν ανατιμηθεί κατά 20% και τα πέλετ κατά 40% για να ζεσταθεί, καθώς ανησυχούν για τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

«Ο κόσμος είναι φοβισμένος και δεν ξέρει πώς θα κινηθεί. Ας κρατήσουμε τη ψυχραιμία για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Τελική τιμή δεν έχουμε ακόμα. Θα το δούμε την Παρασκευή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος