Κ. Σκρέκας για ηλεκτρική ενέργεια: Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας – Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς

Array

Στα φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης των καταναλωτών από προμηθευτές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΡΑΕ για παραπλανητικές διαφημίσεις για εκπτώσεις.

«Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης των καταναλωτών, ούτε θα ανεχθούμε καταχρηστικές συμπεριφορές από κανέναν. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι.

Σημείωσε ότι οι προμηθευτές θα πρέπει να ενημερώνουν τους καταναλωτές τους ξεκάθαρα για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που πουλάνε και υπενθύμισε ότι «περάσαμε διάταξη νόμου που επιτρέπει στον καταναλωτή την αλλαγή παρόχου αζημίως χωρίς πέναλτι, χωρίς κάποια αποζημίωση, θα πρέπει να εξοφλήσει βέβαια τον προηγούμενο λογαριασμό του».

Έκλεισε δε τονίζοντας ότι οι προμηθευτές θα πρέπει να ενημερώνουν υποχρεωτικά τους καταναλωτές τους για τις τιμές του επόμενου μήνα. «Γίνεται ήδη μέσω της ιστοσελίδας της ΡΑΕ και ο καταναλωτής μπορεί να συγκρίνει τιμές και να επιλέξει ποιος προμηθευτής είναι ο πιο ανταγωνιστικός» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος