Κ. Μητσοτάκης: Θα έχουμε καλές ειδήσεις για τον πρωτογενή τομέα – Γ. Γεωργαντάς: Επιλογή μας η στήριξη των νέων αγροτών

Array

«H στήριξη των νέων αγροτών αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, μαζί με την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε στην 86η ΔΕΘ η «Νέα Γενιά Αγροτών», με τη φροντίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ύψους 525 εκατ. ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο που προκηρύχθηκε μέχρι σήμερα. Το περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισκέφτηκε Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με νέους αγρότες που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τη σημασία της στροφής των νέων στον πρωτογενή τομέα και στην αγροτική επιχειρηματικότητα.

«Πρωτογενής τομέας με ποιοτικά προϊόντα»

«Θα έχουμε καλές ειδήσεις για τον πρωτογενή τομέα απόψε το βράδυ. Θα κάνετε λίγο υπομονή να ακούσετε αυτά που έχω να πω στην ομιλία μου» προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με τρεις νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, κατά την επίσκεψή του στο σταντ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Είστε τρία πολύ καλά παραδείγματα του πως οραματιζόμαστε τον πρωτογενή τομέα του μέλλοντος με προϊόντα τα οποία θα στηρίζονται στην ποιότητα και θα μπορούν να εξάγονται στο εξωτερικό και να φέρνουν στην χώρα ένα καλό εισόδημα για εσάς και για ολόκληρη την ελληνική οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων στους νέους αγρότες ο πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης: Θα έχουμε καλές ειδήσεις για τον πρωτογενή τομέα – Γ. Γεωργαντάς: Επιλογή μας η στήριξη των νέων αγροτών
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο περίπτερο της ΥΠΑΑΤ με αφορμή την ημερίδα που συνδιοργάνωσε η «Νέα Γενιά Αγροτών»

Στόχος τα ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα

Η ταύτιση των ελληνικών προϊόντων με την ποιότητα και την ασφάλεια, αποτελεί το «κλειδί» για να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, στη διάρκεια της τοποθέτησής του σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, με θέμα «Η προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσω των Διεθνών Εκθέσεων και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον στόχο. Ανάδειξη του ρόλου της διαπίστευσης στην εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων».

«Η χώρα μας δεν μπορεί να έχει μεγάλη παραγωγή», επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «η ταύτιση των προϊόντων μας με την ποιότητα και την ασφάλεια και η αξιοποίηση της παγκόσμιας τάσης για πιο ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να κατακτήσουν σημαντική θέση στις αγορές διεθνώς». Σημείωσε, ότι η διαδικασία της πιστοποίησης μέσω του ΕΣΥΔ, επικυρώνει τη ζητούμενη ποιότητα και ασφάλεια και χαρακτήρισε τις πιστοποιήσεις – διαπιστεύσεις του εθνικού συστήματος, «διαβατήριο» για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές παγκοσμίως.

Στο μεταξύ, τη θέση του ότι η ιδιοπαραγωγή στις ζωοτροφές μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην εξοικονόμηση ενέργειας, διατύπωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ που έγινε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, με θέμα την κυκλική οικονομία. «Εάν δε λειτουργήσει η κυκλική οικονομία με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί, τίποτα δεν θα είναι βιώσιμο», είπε ο ίδιος, κάνοντας αναφορά στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος