Κ. Χατζηδάκης: Χρονιά-ρεκόρ το 2021 για την έκδοση κύριων συντάξεων

Έχει περιοριστεί σημαντικά το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι», επισημαίνοντας ότι «πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε 133.000 εκκρεμείς συντάξεις και τώρα έχουμε περίπου 80.000». Επίσης, ανέφερε ότι η περσινή χρονιά ήταν χρονιά-ρεκόρ στις αποφάσεις έκδοσης συντάξεων, καθώς εκδόθηκαν 225.000 κύριες συντάξεις, το 2020 161.000 συντάξεις και το 2019 123.000 αποφάσεις.

Βλέπουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε επιτάχυνση στο έργο του ΕΦΚΑ καθώς έχουμε περισσότερα εργαλεία και προχωρούμε προς αυτή με το έμψυχοδυναμικό προσωπικό αλλά και νέεες τεχνολογίες και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχουμε περιορίσει το θέμα με τις υπερημερίες των κύριων συντάξεων, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική γραμμή 1555 ο υπουργός τόνισε ότι ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι κλήσεις στο 1555 με το 97,5% των ερωτημάτων να έχουν απαντηθεί, αποδεικνύοντας πως πλέον ο νέος ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης για θέματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων φορέων του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος