Ήπιες επενδυτικές κινήσεις στις Αγορές καθώς πλησιάζει το Πάσχα των Καθολικών

Μικρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα (26/3) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, όπως και χθες, έτσι και σήμερα παρατηρείται έλλειψη δυναμικής μετά από το ράλι την προηγούμενη εβδομάδα, που πυροδότησε η αισιοδοξία για τη στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά τα επιτόκια.

Του Παντελή Μάνου,

Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα, η Ισπανία και η Γαλλία είναι μεταξύ των οικονομιών της ευρωζώ-νης που θα δημοσιεύσουν προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον,πάντως, εστιάζεται στη μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Σε εγχώριο επίπεδο, διψήφια αύξηση σημείωσαν οι ταξιδιωτικές αφίξεις και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος,

Τον Ιανουάριο του 2024, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 27,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, στα 278,3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, αύξηση κατά 63,3% εμφάνισαν οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 149,0 εκατ. ευρώ, ενώ και οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-27 αυξήθηκαν κατά μόλις κατά 1,0%.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Ιανουάριο του 2024 διαμορφώθηκε σε 737,3 χιλ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 16,0% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Ειδικότερα, η ταξιδιω-τική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 11,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 και αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών κατά 24,8%. Η αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης προήλθε τόσο από την άνοδο της ταξιδιωτικής κίνησης από χώρες της ΕΕ-27 κατά 24,9% όσο και από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27 κατά 8,3%.

Χρηματιστήρια

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει άνοδο κατά 0,72%, στο Παρίσι ο βασι-κός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,34%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,45%, το Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,32% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώ-νει σημαντικά οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,10%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές στα περίπου 135 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έ-κλεισε κοντά στις 1422,51 μονάδες παρουσιάζοντας μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,19%.

Ομόλογα

Μικρές πτωτικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται καθοδικά κατά 2 μονάδες βάσης, στο 2,36%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 3 bps στο 3,65%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται χαμηλότερα κατά 2 μονάδες, στο 3,18% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει πτώση κατά 2 μονάδες βάσης, στο 3,38%.

Εμπορεύματα – Συνάλλαγμα

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν, έως αυτή την ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει απώλειες κατά 0,61%, στα 81,46 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχη πτώση 0,74%, βρίσκεται στα $ 86,11.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0841 δολ./ευρώ και με το ιαπωνικό ανέρχεται στα 151,36 γιεν/δολ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος