Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Ιαπωνίας, Nikkei 225, εκτοξεύτηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης, καταγράφοντας άνοδο άνω των 2.000 μονάδων, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να κάνει πίσω στους περισσότερους από τους δασμούς που είχε ανακοινώσει.
Ο δείκτης Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο διαπραγματευόταν στις 34.052,58 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 7,4% μέσα στα πρώτα 15 λεπτά των συναλλαγών.
Η απότομη άνοδος αντικατοπτρίζει το ράλι της προηγούμενης νύχτας στη Wall Street, όπου ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,5%, καταγράφοντας μία από τις καλύτερες συνεδριάσεις στην ιστορία του.
Ωστόσο, τα ράλι αυτά ακολουθούν προηγούμενες απώλειες στις παγκόσμιες αγορές που προκλήθηκαν όταν αρχικά ανακοινώθηκαν οι δασμοί.
Πηγή: Associated Press
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος