Η Toyota συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το 2021 ανήλθαν σε 10,5 εκατομμύρια οχήματα, γεγονός που της δίνει την πρώτη θέση στον κόσμο. Παράλληλα, οι πωλήσεις της Toyota Motor Co πέρυσι αυξήθηκαν κατά 10,1%.Αυτά τα αποτελέσματα καθιστούν την εταιρεία τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η Toyota προηγείται επίσης του πλησιέστερου αντιπάλου της, της γερμανικής Volkswagen AG. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι το 2021, τα ακόλουθα οχήματα συμπεριλήφθηκαν στα αποτελέσματα των πωλήσεων: Daihatsu Motors και Hino Motors.
Ο Γερμανός ανταγωνιστής της – η Volkswagen παρέδωσε 8,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην αγορά την ίδια περίοδο, που είναι 5% λιγότερο από το 2020 και είναι το χαμηλότερο αποτέλεσμα πωλήσεων τα τελευταία 10 χρόνια.Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους λόγω έλλειψης ημιαγωγών και διαταραγμένης αλυσίδας εφοδιασμού. Αυτή η κατάσταση έχει επίσης αυξήσει τον ανταγωνισμό για βασικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα μεταξύ των κατασκευαστών.
Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία επέζησε της πανδημίας καλύτερα από τις περισσότερες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η εγχώρια αγορά της, η Ιαπωνία και μέρη της Ασίας, επηρεάστηκαν λιγότερο από την Ευρώπη.
Επιμέλεια – Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος