Η Μ. Βεστάγκερ στην ΕΡΤ: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την πρόοδο στην οικονομία

Συγχαρητήρια αξίζουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες για την πρόοδό τους στο μέτωπο της οικονομίας, αναφέρει σε αποκλειστική της συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον Δημήτρη Απόκη η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ δηλώνει εντυπωσιασμένη και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και εξαίρει τις πολιτικές στήριξης των πολιτών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Όπως είπε η κ. Βεστάγκερ: ««η πρώτη λέξη πρέπει να είναι συγχαρητήρια. Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Τώρα η Ελλάδα είναι εκτός του προγράμματος, εκτός ενισχυμένης εποπτείας. Δεν είναι μόνο μια φυσιολογική οικονομία, αλλά και εύρυθμη οικονομία της Ευρωζώνης. Έχει υπάρξει ταλαιπωρία και πόνος, αλλά πιστεύω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για την ελληνική ηγεσία, αλλά και για την κοινωνία. Και τώρα βλέπετε τον δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και αύξηση της απασχόλησης. Οπότε νομίζω πολύ, πολύ, καλά.»

«Στην Ελλάδα η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια καλύτερη κοινωνία»

«Ξέρετε βλέπω πολλά στην Ευρώπη, αλλά είναι σχεδόν χωρίς προηγούμενο, η πρόοδος που έχει γίνει ειδικά στο δημόσιο τομέα. Για παράδειγμα η διαδικασία με τα εμβόλια, τώρα οι αιτήσεις για το power pass, για επιδοτήσεις για αναβάθμιση κτιρίων, όλα αυτά έγιναν ψηφιακά. Πίστευα ότι δεν είναι δυνατό. Και πιστεύω αυτό δείχνει ότι στην Ελλάδα η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια καλύτερη κοινωνία».

«Η Ελλάδα παίζει ρόλο στην περιοχή για τη διευκόλυνση της μεταφοράς αερίου»

«Το τι βλέπω εδώ (στην Ελλάδα) όσον αφορά την ενέργεια και την ελάφρυνση από το σοκ των υψηλών τιμών ενέργειας, είναι ότι η Ελλάδα αφενός παίζει έναν ρόλο στην περιοχή, για παράδειγμα, βοηθάει στη μεταφορά και διάθεση του αερίου και αφετέρου παρέχει πολύ στοχευμένη στήριξη ώστε να μετριαστεί το πλήγμα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.  Σίγουρα δεν είναι απόλυτα δυνατό, αλλά πιστεύω ότι ο ρόλος που παίζει στην περιοχή και στην Ευρώπη, αλλά και η πολύ στοχευμένη προσέγγιση είναι αξιέπαινα».

Σχετικό Άρθρο: «Αυτό που πετύχατε είναι πραγματικά εντυπωσιακό», είπε η Μ. Βερστάγκερ στη συνάντησή της με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος