Η εταιρεία Levi Strauss & Co φεύγει οριστικά από τη Ρωσία έπειτα από 29 χρόνια

Η εταιρεία ένδυσης Levi Strauss & Co η οποία ανέστειλε τις δραστηριότητες της στη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά την ρωσική αγορά έπειτα από 29 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας, γράφει η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πηγές.

Η εταιρεία σταμάτησε τις προμήθειες σε εμπόρευμα και πουλάει την επιχείρηση στη Ρωσία, δήλωσαν οι πηγές στην εφημερίδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας από τους πιθανούς αγοραστές των καταστημάτων Levi’s μπορεί να είναι η τουρκική Fiba Holding A.S, οι οποία αναπτύσσει στην Ρωσία τα καταστήματα Gap, Marks & Spencer και Banana Republic, γράφει η ρωσική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις πηγές της Kommersant σε δύο μεγάλες on-line πλατφόρμες η Levi’s μετέφερε το εμπόρευμα της για τη νέα σεζόν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ανακοινώνοντας ότι δεν προβλέπονται νέες προμήθειες.

Η Levi’s ανέστειλε τη δραστηριότητα της και τις επενδύσεις στην Ρωσία στις αρχές Μαρτίου εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Εν συνεχεία ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Levi Strauss & Co Τσιπ Μπέργκ δήλωσε ότι δεν έχει σχέδια να επαναλειτουργήσει τα κλειστά της καταστήματα εντός του 2022.

Πηγές: Novayagazeta.Europe, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος