Η αποτίμηση των μέτρων από τους επαγγελματίες – Πώς τα σχολιάζουν στην ΕΡΤ Χατζηθεοδοσίου και Καββαθάς

Array

Τη δική τους αποτίμηση των μέτρων που ανακοίνωσε, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός κάνουν οι επαγγελματίες.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για πολύ σημαντικά μέτρα, τα οποία στηρίζουν τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Δεν ακούσαμε όμως ούτε ένα μέτρο για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ούτε ένα μέτρο που θα στήριζε και θα έδινε μια ελπίδα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν” τόνισε.

Περιμέναμε να ακούσουμε μείωση της φορολογίας, την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, μέτρα για την ενέργεια. Όλα αυτά δεν έγιναν. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση τα άφησε για αργότερα” δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και πρόσθεσε ότι: “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θέλει, όσο κι εμείς, οι επιχειρήσεις να μείνουν ανοικτές γιατί έχουν προσωπικό“.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, τόνισε στην ΕΡΤ ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά παρ όλα αυτά δεν εξαγγέλθηκε κανένα μέτρο, ούτε η κατάργηση του “άδικου μνημονιακού φόρου επιτηδεύματος“.

Τα 21 μέτρα του πρωθυπουργού είναι σε θετική κατεύθυνση, καθώς θα επιστρέψουν στην κοινωνία πόροι, αλλά δεν αγγίζουν τα σημερινά προβλήματα των επιχειρήσεων” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος