H 29η Γενική Συνέλευση Ραδιοφώνων EBU στην Αθήνα – Στόχος ένα ελκυστικό ραδιόφωνο στις νέες γενιές

Με βασικό θέμα συζήτησης να γίνει ελκυστικότερο το ραδιόφωνο στις νέες γενιές, ολοκληρώνεται σήμερα η 29η Γενική Συνέλευση των Ραδιοφώνων της EBU, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Η Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με οικοδέσποινα την ΕΡΤ, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της 29ης Γενικής Συνέλευση των Ραδιοφώνων της EBU, διερευνώνται οι τρόποι που το ραδιόφωνο μπορεί να γίνει ελκυστικότερο στις νέες γενιές καθώς επίσης και οι εξελίξεις ως προς το περιεχόμενο, τη μορφή και τη διανομή του ήχου. Στη διάρκειά της συνέλευσης η ΕΡΤ παρουσίασε και την ειδική πλατφόρμα του ERTecho, που είναι το όραμά της για το μέλλον του ραδιοφώνου.

«To ERTecho βάζει την ελληνική ραδιοφωνία στον 21ο αιώνα, δίνοντας στο κοινό της τη δυνατότητα να παρακολουθήσει on line πλέον όλα της τα ραδιοφωνικά κανάλια πλέον, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών καναλιών τα οποία βρίσκονται μόνο διαδικτυακά. Επίσης να εξερευνήσει το περιεχόμενο που υπάρχει εκεί on demand» τόνισε ο Mike Nugent, Αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ/Πρ.Τεχνικής Επιτροπής ΕΒU.

«Μέσα στο ertecho.gr, το οποίο δημιουργήσαμε επιτέλους και στην ΕΡΤ κάνοντας πραγματικά άλματα τα τελευταία τρία χρόνια, μπορούν οι χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής να βρουν τα πάντα για τα ραδιόφωνα» υπογράμμισε από την πλευρά της η Μαρία Κοζάκου, Διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος και Μέλος της Radio Committee.

Η διήμερη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαικής Ραδιοφωνικής Ένωσης, γίνεται για πρώτη φορά στη Ελλάδα με οικοδέσποινα την ΕΡΤ, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος.

Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη, Αλέξανδρος Μέμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος