ΓΣΕΕ: Να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών

Διαστάσεις έχει πάρει το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, με ό,τι σημαίνει αυτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδίως των ηλικιωμένων που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και τις συνέπειες στο εργασικό μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι: «Ενόψει της συνεχιζόμενης βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων των συστημικών Τραπεζών, κυρίως στην περιφέρεια, στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους, των τοπικών φορέων και των πολιτών που βιώνουν τον οικονομικό μαρασμό και την εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου.

Η στρατηγική αυτή των Τραπεζών που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η αποψίλωση του δικτύου των καταστημάτων και τα εκβιαστικά διλήμματα προς τους εργαζόμενους έχουν ήδη οδηγήσει εκτός κλάδου χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους, παρότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Για τους λόγους αυτούς, η ΓΣΕΕ καλεί:

•τις Διοικήσεις των Τραπεζών να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω κλείσιμο των καταστημάτων, οδηγώντας σε ανεργία τους τραπεζοϋπαλλήλους,
•τα τοπικά Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν τον αγώνα για να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα των τραπεζών,
•την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό «παρών» στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος