Golden Visa: Μικρότερη μεταβατική περίοδος – Μέχρι τις 30 Αυγούστου

Σύνοψη
  • Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, η καταληκτική ημερομηνία της μεταβατικής περιόδου είναι η 30η Αυγούστου έναντι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου που ήταν η αρχική προθεσμία

Κατά ένα μήνα μειώνεται η μεταβατική περίοδος στη διάρκεια της οποίας οι πολίτες τρίτων χωρών που θα εξοφλήσουν το τίμημα, ή θα καταβάλουν προκαταβολή 10%, ή αν υπογράψουν προσύμφωνα με πληρωμή θα μπορούν να αιτηθούν άδεια διαμονής μέσω Golden Visa. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, η καταληκτική ημερομηνία της μεταβατικής περιόδου είναι η 30η Αυγούστου έναντι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου που ήταν η αρχική προθεσμία.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου το νέο σύστημα για την απόκτηση Golden Visa να εφαρμοστεί ομαλά και να μην διαταραχθεί η λειτουργία της αγοράς, προβλέπεται μεταβατική περίοδος με τις εξής προϋποθέσεις:

– Πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι θα εξοφλήσουν το τίμημα ή θα καταβάλουν προκαταβολή 10%, ή θα υπογράψουν προσύμφωνο ή ιδιωτικό συμφωνητικό αγοράς, αποδεικνύοντας τις σχετικές πιστώσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου 2024 μπορούν να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα .

– Στις περιπτώσεις αυτές, αν δεν ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου, ο αγοραστής μπορεί να ολοκληρώσει την επένδυσή του σε άλλο ακίνητο πάντα με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα αλλά πάντως όχι μετά τις 30 Απριλίου 2025.

Επίσης, έγιναν αποδεκτές οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ να μην επιτρέπεται η υπεκμίσθωση, κάτι οποίο ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η συγκεκριμένη αναφορά προστέθηκε στη ρύθμιση ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος