Για τη λειτουργία της αγοράς συζήτησαν έμποροι και Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

Συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλου, είχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σ. Καφούνης, ο Αντιπρόεδρος Ν. Κογιουμτσής και ο Γ. Γραμματέας Αθ. Τσαγγάρης.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: «Συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις την τρέχουσα εορταστική περίοδο και οι εξελίξεις στην αγορά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου που αφορά στην κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς και για την ανάγκη του ειδικού προσδιορισμού των εμπορικών τουριστικών καταστημάτων, που δραστηριοποιούνται στις γεωγραφικές περιοχές που έχουν οριοθετηθεί ως αμιγώς τουριστικές από τις αρμόδιες Περιφέρειες της χώρας.

Για την αντιμετώπιση του Παράνομου Εμπορίου συμφωνήθηκε, η συνεργασία Ε.Σ.Α – Γ. Γραμματείας Εμπορίου και ΔΙ.Μ.Ε.Α. για να εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο και έγινε ειδική μνεία για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε περιοδικές και εορταστικές υπαίθριες αγορές.

Τέλος, αναφέρθηκε η έλλειψη κανονιστικού πλαισίου για τα καταστήματα που διαθέτουν επαναχρησιμοποιημένα προϊόντα (2ο χέρι) και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε εμπόρους & καταναλωτές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος