Γερμανία: Μικρότερη ύφεση από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, αναμένει το Ifo

Array

Λιγότερο βαθιά από ό,τι προβλεπόταν θα είναι η ύφεση της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος ανέβηκε στις 86.3 μονάδες για τον Νοέμβριο, από 84.5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, καθώς φαίνεται να περιορίζεται σημαντικά η απαισιοδοξία των επιχειρηματιών για τις προοπτικές τους τους επόμενους μήνες.

Ιδιαίτερα ανέβηκε ο δείκτης για τον κλάδο της μεταποίησης, με τις εταιρίες να εκφράζονται λιγότερο απαισιόδοξα για το προσεχές διάστημα. Εξακολουθούν ωστόσο να περιγράφουν την παρούσα κατάσταση ως «χειρότερη» από αυτή του προηγούμενου διαστήματος, με μείωση των παραγγελιών. Η αβεβαιότητα είναι αυξημένη κυρίως σε επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων εξαρτάται πολύ από την ενέργεια.

Στον κλάδο των υπηρεσιών, το κλίμα βελτιώθηκε εντυπωσιακά, αναφέρει το Ifo, ενώ στο εμπόριο ο δείκτης ανέβηκε εκ νέου, αν και οι μισές επιχειρήσεις παραμένουν αβέβαιες για το άμεσο μέλλον τους. Βελτιωμένο είναι το κλίμα και στις κατασκευές, όπου οι εταιρίες περιγράφουν την κατάσταση ως «αποφασιστικά καλύτερη». Οι προσδοκίες έχουν ανακάμψει, αν και συνολικά παραμένουν σε αρνητικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος