«Γαλάζια Νύχτα» στον Πειραιά από τον εμπορικό σύλλογο – Αντιδράσεις του Εργατικού Κέντρου

Η διοργάνωση της «Γαλάζιας Νύχτας» στον Πειραιά, αποτελεί για τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, ευκαιρία για ανάκαμψη, αλλά στον αντίποδα της εκτίμησης αυτής το εργατικό κέντρο της πόλης, διατυπώνει την αντίθεσή του.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά αναφέρει: «Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Συλλόγου μας στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις “Ημέρες Θάλασσας 2022” και με σκοπό να μεταδώσουμε ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στους καταναλωτές και τους επισκέπτες της πόλης μας, αλλά και τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τον σύγχρονο χαρακτήρα του Πειραιά, διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τα εμπορικά καταστήματα την πρώτη “ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ”, την Παρασκευή 3 Ιουνίου όπου τα καταστήματα της πόλης μας θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12:00 το βράδυ με ελκυστικές προσφορές και “γαλάζιες” τιμές.

Την ημέρα αυτή από νωρίς το απόγευμα οι δρόμοι του εμπορικού κέντρου θα πλημμυρίσουν μουσική, χορευτικά δρώμενα, εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους που θα εξελίσσονται ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία του Πειραιά, η Μασκότ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα μοιράζει συμβολικά δώρα και θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά, ενώ στις 9:30 το βράδυ, μια μεγάλη συναυλία θα λάβει χώρα στο Πασαλιμάνι!

Κοινός στόχος μας είναι να τονώσουμε την τοπική μας αγορά, να προβάλλουμε την πόλη μας και όλοι μαζί να διασκεδάσουμε και να τιμήσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές του Πειραιά, προσφέροντας μια μοναδική γιορτινή εμπειρία στους Πειραιώτες και στους επισκέπτες της πόλης μας!».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά μαζί με τον οικείο Δήμο πήραν απόφαση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος, να κρατήσουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα έως τις δώδεκα το βράδυ την Παρασκευή 3.6.2022.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είναι αντίθετο με αυτή την ενέργεια.

Δίπλα στα σπαστά ωράρια, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στον κλάδο, στους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας τώρα θέλουν να επιβάλλουν και δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα. Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό είναι οι μεγαλοεργοδότες, οι πολυεθνικές, οι αλυσίδες καταστημάτων, που καλοβλέπουν την δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο. Ποιος όμως υπολογίζει τους εργαζόμενους που τους υποχρεώνουν να δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες;

Ο μειωμένος τζίρος που επικρατεί, στα μικρομάγαζα που επικρατεί, δεν μπορεί να βρει λύση στην επέκταση του ωραρίου. Ο λαός λέει «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Δεν φταίει το ωράριο που δεν ψωνίζει ο κόσμος, λεφτά δεν έχουν.

Αυτό που φταίει για την κατάσταση σήμερα είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που φορτώνουν διαρκώς στους εργαζόμενους και στους μικρούς αυτοαπασχολούμενος το βάρος και της ανάπτυξης και της κρίσης του κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα σήμερα που η εργατική τάξη και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι βιώνουν τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των ανταγωνισμών του κεφαλαίου και με τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη, με την ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης αλλά και στην ενέργεια, γίνεται ακόμη πιο καθαρό ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε μισή ζωή για να κερδίζουν μια χούφτα εκμεταλλευτές. Δεν θα επιτρέψουμε στις πλάτες μας να κάνουν καμιά νύχτα εφιάλτη μας.

Η λύση είναι στην οργάνωση της πάλης μας ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να μην φτάνει ο μισθός ούτε για το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, καλύτερες συνθήκες εργασίας, στην αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος