Γ. Πιτσιλής: Αναγκαία η προσαρμογή των φορολογικών διοικήσεων στις νέες συνθήκες

Array

Η διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας των φορολογικών διοικήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ο βασικός στόχος της επανέναρξης της πρωτοβουλίας TADEUS, η οποία ξεκινάει και πάλι από το συνέδριο της Ρόδου, λαμβάνοντας πλέον υπόψη τα βήματα που έχουν γίνει στο μέτωπο της ψηφιοποίησης, τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και μελλοντικές τάσεις. Μιλώντας στο συνέδριο ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Τα τελευταία χρόνια παγκόσμιων κρίσεων άλλαξαν το πρόσωπο του κόσμου, άλλαξαν την καθημερινότητά μας και αναπόφευκτα τον τρόπο με τον οποίο οι φορολογικές διοικήσεις ενεργούν, αντιδρούν και ανταποκρίνονται στην κρίση και σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο –τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά- περιβάλλον. Όλοι αναγκαστήκαμε να ξανασκεφτούμε! Αναγκαστήκαμε να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και μερικές φορές να αναλάβουμε δραστικά διαφορετικούς ρόλους. Όλα αυτά, ενώ το ρολόι χτυπούσε και όλα έπρεπε να γίνουν εν ριπή οφθαλμού. Και τα καταφέραμε μέχρι εδώ».

Πρόσθεσε δε ότι «η πανδημία, εκτός από όλες τις δυσκολίες που έχει επιφέρει, έχει επίσης χρησιμεύσει ως κινητήριος δύναμη για την πρόοδο και την αλλαγή. Μια διαδικασία καινοτομίας τόσο σε τεχνολογικά, ψηφιακά ζητήματα, αλλά σε ό,τι αφορά την επανεφεύρεση των υπηρεσιών μας και τον επαναπροσδιορισμό των θεσμικών μας ρόλων. Το ερώτημα είναι τώρα που αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις, πού μας αφήνει αυτό. Ποιες είναι τώρα οι προτεραιότητές μας και πώς θα είναι οι φορολογικές διοικήσεις σε 10 χρόνια. Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και εμείς πρέπει να είμαστε ο ορισμός της αλλαγής».

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος