Γ. Πιτσιλής (ΑΑΔΕ) στο Πρώτο για την πιτσαρία στην Αργυρούπολη: Έχουμε και άλλες σημαντικές περιπτώσεις- Θα υπάρξουν ανακοινώσεις (audio)

«Όταν η πλατφόρμα delivery μας έχει δώσει τις συναλλαγές τις οποίες έχει εκτελέσει η ίδια και λείπουν 58.000 αποδείξεις δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες» τόνισε o διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, σχετικά με την περίπτωση της πιτσαρίας που «ξέχασε» να δηλώσει τζίρο 635.000 ευρώ.

«Πλέον έχουμε την δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε μαζικά μεγάλο όγκο πληροφοριών που παίρνουμε από τις πλατφόρμες delivery, βλέπουμε τι παράγουν οι φορολογικοί μηχανισμοί και μπορούμε να αντιπαραβάλλουμε τις παραγγελίες αυτές με το αν εκδόθηκαν οι αποδείξεις, μπορούμε να δούμε αν υπάρχει μεγάλος ασυνήθιστος όγκος εκπτώσεων, ακυρωτικών και λοιπά» επισήμανε ο κ. Πιτσιλής και ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες η συνεργασία της Αρχής με αυτές τις πλατφόρμες.

«Έχουμε πάρει ήδη πάρα πολλά δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε και στις διασταυρώσεις αυτές εντοπίζουμε περιπτώσεις σημαντικής και πολλές φορές πολύ σημαντικής φοροδιαφυγής» προσέθεσε ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν και άλλες σημαντικές περιπτώσεις, θα τα πούμε όταν θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος