Γ. Παπαδόπουλος (Κατασκευαστές & Έμποροι Παιχνιδιών) στο Πρώτο: Είναι βέβαιο ότι ο «σάκος του Άη Βασίλη» θα έχει πολύ πιο προσιτές τιμές (audio)

«Λογικά θα υπάρχουν χαμηλότερες τιμές. Η οροφή είναι, αν είναι ένα περσινό παιχνίδι, να έχει την περσινή τιμή σαν οροφή που θα μπορούσε να βάλει φέτος, που έχουν μεσολαβήσει 20% και 30% αυξήσεις από πέρυσι μέχρι φέτος. Θεωρώ ότι αυτό θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά και θα το επωφεληθεί ο καταναλωτής». Αυτή την εκτίμηση εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιδικών Παιχνιδιών, Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε Διάδραση» με την Αρετή Μπίτα, για τον “σάκο του Άη Βασίλη”.

Eίναι βέβαιο ότι θα έχει πολύ πιο προσιτές τιμές από ό,τι έχει στο ράφι, προσέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτό ο καταναλωτής θα μπορεί να το συγκρίνει, εφόσον ο καταστηματάρχης είναι υποχρεωμένος να έχει αναρτήσει κατάλογο στην είσοδο του καταστήματος, θα μπορεί επομένως να δει τις τιμές στα παιχνίδια που έχει στο καλάθι και τα παιχνίδια που είναι εκτός καλαθιού. Στα προϊόντα που θα βρίσκονται μέσα στον  “σάκο του Άη Βασίλη”, θα υπάρχει το σχετικό σήμα με τον Άη Βασίλη.

«Θα υπάρχει ένας κατάλογος στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τι παιχνίδια περιέχει ο “σάκος” και τις τιμές τους. Τα παιχνίδια που έχουμε αποφασίσει, χοντρικά οι κατηγορίες είναι επιτραπέζια- παζλ, κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ για κούκλες, είναι βρεφικά παιχνίδια για πιο μικρά παιδιά, είναι φιγούρες δράσης, είναι παιχνίδια  κατασκευών όπως τουβλάκια, είναι οχήματα-τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια όπως μπάλες, μπασκέτες, τέρματα, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια. Περιέχει μια πλήρη γκάμα» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κάθε επιχειρηματίας, ο κάθε καταστηματάρχης, μπορεί να δημιουργεί αυτό το καλάθι, αρκεί να τα δηλώνει μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη ως τις 11 το πρωί να στέλνει μία λίστα με το τι περιέχει το καλάθι των παιχνιδιών και τι τιμές έχει. Επομένως, κάθε μία από αυτές τις τρεις εβδομάδες ενδεχομένως να αλλάζει το καλάθι, όπως συμβαίνει με το καλάθι του νοικοκυριού, με την διαφορά ότι οι αλυσίδες παιχνιδιών θα κάνουν τη δήλωση στο e-katanalotis, ενώ οι πιο μικροί θα βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Όσο αφορά στους ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων παιχνιδιών, ήταν λίγο επιφυλακτικοί στην αρχή, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, κυρίως ως προς το διαδικαστικό κομμάτι, ωστόσο, σιγά σιγά αρχίζουν και το εμπεδώνουν, «επομένως το θέλουν» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως θα πρέπει να είναι μέσα στην πρωτοβουλία και αυτά τα καταστήματα παιχνιδιών, καθώς ενδεχομένως να είναι μια καλή ευκαιρία για τα μαγαζιά της γειτονιάς να δουλέψουν.

«Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Γι’ αυτό βάλαμε και με διαφορετικό τρόπο τα μαγαζιά. Γι’ αυτό οι μεν είναι στο e-katanalotis ενώ οι άλλοι είναι στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Στην αρχή, λίγο μπλέξαμε με το πώς θα κάνουμε τις δηλώσεις, πώς θα φτιάξουμε το σάκο. Νομίζω όμως ότι μέχρι να ξεκινήσει στις 14 του μήνα θα έχουν τελειώσει αυτά και ελπίζω να πάνε όλα καλά, να ξεκινήσει και να πάνε όλα καλά» είπε καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος