Γ. Καββαθάς στην ΕΡΤ: Σε μίνι lockdown η εστίαση για έξι μήνες (video)

Στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, που αποφάσισε η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «στις 16 Νοεμβρίου η εστίαση πανελλαδικά κλείνει, διαμαρτυρόμενη όχι μόνο για την επιβολή των μέτρων, που επηρεάζουν καθοριστικά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και γιατί από την πλευρά της κυβέρνησης δεν αναλαμβάνονται αντισταθμιστικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων από τα μέτρα για την εστίαση».

«Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, από το πενθήμερο της λειτουργίας, διαφαίνεται ουσιαστική κάμψη στον κλάδο, στο επίπεδο του κύκλου εργασιών, που φθάνει και το 50%. Ίσως τις καθημερινές και πάνω από το 50%» σημείωσε ο κ. Καββαθάς.

«Είναι ξεκάθαρο ότι, όσον αφορά στους εσωτερικούς χώρους, η εστίαση είναι για 6 μήνες σε μίνι lockdown, μιας και εκεί μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες. Όσον αφορά στου εξωτερικούς χώρους, με τα νέα μέτρα, η προσέλευση των ανεμβολίαστων είναι πάρα πολύ μικρή» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ήδη οικονομική επίπτωση από τα μέτρα απάντησε ότι το Σαββατοκύριακο η μείωση του τζίρου ήταν 30-50% και τη Δευτέρα έως Τετάρτη η μείωση ξεπερνά το 60%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος