Γ. Καββαθάς: Η ακρίβεια είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας

Array

Το θέμα της ακρίβειας και τις επιπτώσεις του στους καταναλωτές, αλλά και στην πορεία των επιχειρήσεων, έθιξε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς. Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, επεσήμανε ότι «το 2023 είναι μια χρονιά δύσκολη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά. Η ακρίβεια είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Φαίνεται άλλωστε και από την έρευνα του Ευρωβαρομέτρου της Eurostat, σύμφωνα με το οποίο το 100% των Ελλήνων θεωρεί ως κυρίαρχο θέμα την ακρίβεια, η οποία ακρίβεια αντιμετωπίζεται με μέτρα όπως το καλάθι του νοικοκυριού αλλά με ουσιαστικά μέτρα στήριξης τόσο των ευάλωτων νοικοκυριών όσο και του συνόλου της κοινωνίας με μείωση των συντελεστών ή και μηδενισμό του ΦΠΑ για τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και μείωση του Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα. Είναι μέτρα που τα ζητάμε εδώ και ενάμιση χρόνο».

Eπίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε πως: «δυστυχώς είναι σαφές πως η στρέβλωση που υπάρχει στην αγορά ενέργειας δημιουργεί ένα εκκριτικό μείγμα καθώς έχουμε τον υπολογισμό της τιμής με βάση τον ακριβότερο πάροχο. Αυτό δημιουργεί μια στρεβλή κατάσταση στην αγορά ενέργειας, πλουτίζουν οι πάροχοι εις βάρος του Ελληνικού λάου και παρά τα μέτρα της κυβέρνησης για τις δαπάνες άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ τον τελευταίο χρόνο για την στήριξη της ενεργειακή του πληθυσμού τα μέτρα δεν αποδίδουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος