Γ.Γ ΕΟΤ στην ΕΡΤ για “Τουρισμό για όλους” 2022: Με Free Pass οι αιτήσεις – Διακοπές από 5 Ιουλίου

Στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού “Τουρισμός για όλους” 2022, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Φραγκάκης Γ.Γ του ΕΟΤ, δίνοντας χρηστικές πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο δικαιούχο.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, όπως ενημέρωσε θα ανοίξει από τις 5 Ιουλίου και η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις ξεκινά τις επόμενες ημέρες. Είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους. Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του “Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” μπορεί να το αξιοποιήσει κάποιος για όποια εποχή του χρόνου επιθυμεί, ακόμη και για τον χειμώνα.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε τρέχουν και άλλα δύο προγράμματα. Αυτό του κοινωνικού τουρισμού του υπουργείου Εργασίας και ένα μικρότερο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό τη στήριξη της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος