Γ.Γ. Εμπορίου: Παρουσιάστηκαν σημαντικές ανατιμήσεις στις μάσκες – Θα επιβληθούν κυρώσεις (video)

Για τις σημαντικές ανατιμήσεις στις μάσκες υψηλής προστασίας ΚΝ95 ή FFP2 και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν στην αγορά μετά τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση τους στα ΜΜΕ και στην εστίαση μίλησε στην ΕΡΤ ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

«Αυτό που μας απασχολεί πάρα πολύ  στο κομμάτι των μασκών FFP2 και ΚΝ95 είναι ότι παρουσιάστηκαν κάποιες σημαντικές ανατιμήσεις μετά την ανακοίνωση των μέτρων στις 24 Δεκεμβρίου. Είδαμε κάποιους κακούς επαγγελματίες που ανέβασαν τις τιμές λίγες ώρες από την ανακοίνωση των μέτρων κάτι που δεν δικαιολογείται από τη μη επάρκεια αποθεμάτων ή την αυξημένη ζήτηση» δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος χαρακτηρίζοντας αυτές τις ενέργειες ως κερδοσκοπικές. Γεγονός για το οποίο ήδη διεξάγεται έρευνα και αν αποδειχθεί η εκ του πονηρού ανατίμηση, θα επιβληθούν τα απαραίτητα πρόστιμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κάλεσε τον κόσμο να καλεί στην τηλεφωνική γραμμή του καταναλωτή 1520 καθώς και στέλνει καταγγελίες στα email της γ.γ. Εμπορίου για να ενημερώνει για περιπτώσεις κερδοσκοπίας και μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων από επιχειρήσεις.

«Ορισμένες επιχειρήσεις έχουν δείξει σοβαρή παραβατικότητα όπως επίσης και μη μεταμέλεια προκειμένου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε να αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τις κυρώσεις. Ήδη σε ορισμένα καταστήματα έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας για εξήντα ημέρες» πρόσθεσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών τους ως εξόχως αντικοινωνική.

«Δημιουργούν αντικοινωνικές βόμβες μόνο και μόνο για να αποκομίσουν κάποια κέρδη τις ημέρες των εορτών. Αυτό είναι μη ανεκτό από την Πολιτεία. Τα πρόστιμα είναι ήδη πολύ υψηλά και αν χρειαστεί θα αυστηροποιηθούν περισσότερο» σχολίασε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος