Γ. Χατζησαλάτας: Οι εκπλήξεις από την ΔΕΘ και τα μέτρα που πρέπει να αποσαφηνιστούν (video)

Εκπλήξεις από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήταν οι γονικές παροχές, οι επιστρεπτέες προκαταβολές και η πριμοδότηση 1200 ευρώ (600 για εργοδότη και τα υπόλοιπα για προσαύξηση μισθού) σε νέους για εκκίνηση εργασίας, είπε στην ΕΡΤ ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας εμμένοντας στα μέτρα που πρέπει να αποσαφηνιστούν ή να εξειδικευτούν.

Μη αναμενόμενη εξαγγελία ήταν σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο, οι επιστρεπτέες προκαταβολές καθώς εξαγγέλθηκε μείωση ανάλογη της πτώσης του τζίρου με προϋπόθεση τη διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων.

«Το μέτρο είναι θετικότατο καθώς μόνο το 1/3 των επιχειρήσεων θα παραμείνουν στο 50% που όλοι είχαν προυπολογίσει, ενώ όλες οι άλλες θα επιστρέψουν πολύ λιγότερα χρήματα», είπε.

Για νομικά πρόσωπα μετά  την 1η Ιανουαρίου οι συντελεστές φόρου εταιρειών έχουν προοπτικές να πέσουν και κάτω του 20%, πρόσθεσε ενώ χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη ότι δεν ακούστηκε κάτι για τα φυσικά πρόσωπα».

Το δεύτερο «επτασφράγιστο μυστικό» που ξεκλείδωσε στη Θεσσαλονίκη, ήταν ο μηδενισμός του φόρου  για γονικές παροχές  «με ανάσα μέχρι τα 800.000 ευρώ», είπε επίσης.

Για τον ΕΝΦΙΑ τέλος, ο οικονομικός σύμβουλος ανέφερε ότι παραμένουν οι ίδιες δόσεις και το ίδιο ποσό εκτός αν αλλάξει η περιουσιακή κατάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος