Γ. Ασμάτογλου για πετρέλαιο θέρμανσης: Η τιμή με την επιδότηση θα ξεκινήσει από 1,37€/λίτρο (video)

Array

Μια ημέρα μετά τις διευκρινίσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης των πολιτών λόγω της ενεργειακής κρίσης ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η αύξηση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης θα αγγίξει το 80% σε σχέση με πέρυσι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι πρόκειται για οριζόντια μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης επισημαίνοντας ότι «η επιδότηση για τα 0,25 ευρώ είναι μια οριζόντια μείωση, η οποία θα είναι για λίγο διάστημα. Θα ξεκινήσει από 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει για ένα μήνα».

Έχουν αυξηθεί τα εισοδηματικά κριτήρια

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των πρατηριούχων, «η κυβέρνηση έχει διαθέσει 200 εκατομμύρια ευρώ για αυτή την επιδότηση. Πλέον από 174 εκατ. που επιδοτούνταν μέσω του τραπεζικού λογαριασμού θα διατεθούν 300 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα σημειωθεί μια αύξηση της τάξεως 80%, η οποία σχετικά με τον αριθμό των δικαιούχων θα είναι 40% περίπου καθώς έχουν αυξηθεί τα εισοδηματικά κριτήρια».

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου στην ΕΡΤ: Πέρυσι όσοι ήταν άγαμοι είχαν ως κριτήριο τα 14.000 ευρώ, ενώ φέτος τα 16.000 ευρώ. Από την άλλη, όσοι ήταν έγγαμοι είχαν ως κριτήριο 20.000 ευρώ, ενώ τώρα έχουν 24.000 ευρώ συν τα παιδιά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στις «Συνδέσεις», στο πρόγραμμα της επιδότησης καυσίμων θα μπουν περίπου 1.350.000 δικαιούχοι, γιατί θα αυξηθεί το ποσό. Ενδεικτικά, πέρυσι ένας δικαιούχος έλαβε 140 ευρώ, φέτος θα λάβει 200 ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου το 2021 ξεκίνησε με 1,15 στις 15/10/21 και στην ολοκλήρωση της σεζόν έφτασε το 1,40 ευρώ το λίτρο. «Φέτος, με τις σημερινές τιμές -και λόγω της ενεργειακής κρίσης- και την επιδότηση η τιμή θα ξεκινήσει από 1,37€/λίτρο  – 1,40 €/λίτρο». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, ενδέχεται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να είναι υψηλότερες τον Οκτώβριο.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος