Φυσικό αέριο: Άλμα ρεκόρ στην τιμή της Μεγαβατώρας – Tο κόστος εκτοξεύει τις τιμές στα τρόφιμα

Στα ύψη παραμένουν οι τιμές του φυσικού αερίου με τις τιμές να συμπαρασύρουν και το ηλεκτρικό ρεύμα αν και παρατηρείται μια μικρή αποκλιμάκωση. Το κόστος μεταφοράς εκτοξεύει τις τιμές στα τρόφιμα.

Η υποχώρηση καταράφεται σε σχέση με τη χθεσινή εφιαλτική εικόνα όπου τα τρία τέταρτα της Ευρώπης είχαν τιμές που ξεπερνούσαν τα 400€ στην τιμή της Μεγαβατώρας. Σήμερα είναι μόνο δύο αυτές οι χώρες, πρώτη παραμένει η Γαλλία.

Στην Ελλάδα έχουμε μείωση 16,3% και πλέον η τιμή της χονδρικής διαμορφώνεται στα 348,3€, ενώ για το φυσικό αέριο η μείωση είναι μικρότερη είναι στο 3,6% και διαμορφώνεται στα 173,6€ τη Μεγαβατώρα.

Για το πρώτο τετράμηνο του 2022 η πρόβλεψη είναι για 157€ τη Μεγαβατώρα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους προβλέπονται τιμές που θα αγγίζουν τα 120€, ακόμα και το καλοκαίρι.

Ως προς το κόστος και την επιβάρυνση των καταναλωτών στη χώρα μας, σύμφωνα και με την επιδότηση των 49.5€ για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες όσοι μείνουν σε αυτή την κατανάλωση θα πληρώσουν παραπάνω 25,5€, ενώ όσοι βρεθούν να έχουν παραπάνω δεν θα έχουν επιδότηση.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Δεμερτζιάν

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος