Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει, που βρίσκονται οι «παγίδες» και τι πρέπει να προσέξουμε (video)

Ανοίγει μετά το Πάσχα η εφαρμογή στο taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Τα φυσικά πρόσωπα που θα πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση φόρου 3%.

Διευκρινίσεις για το τι αλλάζει στις φετινές δηλώσεις, ποιοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια, τι ισχύει για τις αποδείξεις, πότε πληρώνονται οι φόροι, έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο φοροτεχνικός Νίκος Φραγκιαδάκης.

Όσοι υποβάλλουν τη δήλωση έως το τέλος Ιουλίου θα πληρώσουν τον φόρο σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2022 ενώ όσοι υποβάλλουν τη δήλωση έως το τέλος Αυγούστου, θα έχουν επτά δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα είναι διπλή.

Σχετικά με τις e-αποδείξεις, όσοι έκλεισαν μέχρι και πέρυσι το 60ό έτος της ηλικίας τους, εφόσον δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν ποσοστό 30% του ατομικού ετησίου εισοδήματος του 2020 με δαπάνες εξοφληθείσες μέσω ηλεκτρονικών μεθόδων πληρωμής (μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών ή μέσω web-banking κ.λπ.), εφέτος δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο εισοδήματος 22% επί του ακάλυπτου ποσού.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να εξοφληθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων, απαλλάσσονται από τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων με την βεβαίωση της κοινοποίησης εξώδικου έξωσης στον ενοικιαστή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος