Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Fed, ΟΠΕΚ

Οι αυξανόμενες ενδείξεις περί αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο, η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και η πτώση των ασιατικών αγορών στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων πίεζαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη.

Ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX υποχωρούσε 1,36% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,51% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 κατά 1,39% στις 11:14 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Τα πρακτικά της αρμόδιας επιτροπής της Fed που δημοσιοποιήθηκαν χθες ενίσχυσαν τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών παρεμβατικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Επίσης, αρνητικό νέο για τις ευρωπαϊκές μετοχές θεωρείτο η υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού στον απόηχο της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8 ετών.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε 2,67% στα 12,02 ευρώ εν μέσω δημοσιευμάτων που ήθελαν την γερμανική κυβέρνηση να πιέζει την τράπεζα να προχωρήσει σε γρήγορο συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές και τις κατηγορίες του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ εναντίον των ΗΠΑ για διακρίσεις εναντίον ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος