Πάντοαν: Η Ευρώπη χρειάζεται υπερυπουργό Oικονομικών, Tραπεζική Ένωση και Νομισματικό Ταμείο

Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη σύγκλιση με το διορισμό ενός υπερυπουργού Oικονομικών της Ευρωζώνης και την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο είπε ο Iταλός υπουργός Oικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Σε κείμενο της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν επαρκεί για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη. Η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά πως τα υπάρχοντα περιθώρια του προϋπολογισμού θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξ ολοκλήρου για την στήριξη της ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση της Ρώμης θεωρεί ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη σύγκλιση, πρέπει να επιταχύνει την εφαρμογή των δομικών αλλαγών και να στηρίξει την εσωτερική ζήτηση.

Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση Ρέντσι συμφωνεί στον διορισμό ενός υπερυπουργού οικονομικών της Ευρωζώνης και προτείνει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Ο Ματέο Ρέντσι και ο Yπουργός Oικονομικών του, ζητούν την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, «για να μην χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο τραπεζικό σύστημα» και θεωρούν ότι πρέπει να υιοθετηθούν κοινές πολιτικές για την απασχόληση, ενισχύοντας την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης.

Στο κείμενο της ιταλικής κυβέρνησης, υπογραμμίζεται ότι «το υπερβολικό πλεόνασμα στα δημοσιοοικονομικά, είναι άλλο τόσο επιζήμιο, όσο και το υπερβολικό έλλειμμα».

Όσον αφορά τον έλεγχο των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων, η ιταλική πρόταση συμπεριλαμβάνει την έκδοση ευρωομολόγων για την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος