Moody’s: Aυξάνεται το πολιτικό ρίσκο σε κάποιες χώρες της Ευρωζώνης

Η οικονομία της Ευρωζώνης θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3% κατά μέσο όρο την περίοδο 2017-2018 ενώ οι προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα των κρατών-μελών είναι σταθερές σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του. O oίκος διαπιστώνει ότι αυξάνεται το πολιτικό ρίσκο σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Η Moody’s εκτιμά ότι η Ιρλανδία, η Σλοβακία, η Μάλτα και το Λουξεμβούργο θα εμφανίσουν ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης που θα υπερβεί το 3% το 2017 και το 2018 ενώ η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Ισπανία θα καταγράψουν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Ομως, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θα αναπτυχθούν με ρυθμό που θα υπολείπεται του 2% τόσο το 2017 όσο και το 2018.

«Η δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2017-2018 θα είναι πιστωτικά ουδέτερη σε γενικές γραμμές και οι μετρήσεις του χρέους έχουν σταματήσει να επιδεινώνονται για τις περισσότερες, αλλά όχι όλες, τις χώρες της Ευρωζώνης,” αναφέρει.

Ωστόσο, το αυξανόμενο πολιτικό ρίσκο σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης θα μπορούσε να υπονομεύσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις,» προσθέτει.

Η Moody’s εκτιμά πως λίγα αντισυστημικά κόμματα έχουν πιθανότητες να σχηματίσουν κυβέρνηση, όμως μπορούν να επηρεάσουν το πολιτικό κλίμα, αυξάνοντας το πολιτικό κόστος για τα κόμματα που τάσσονται υπερ δημοσιονομικών και άλλων μεταρρυθμίσεων που δεν είναι δημοφιλείς.

Οι εκλογές στην Ολλανδία, την Γαλλία και την Γερμανία θα αποκαλύψουν το εύρος της στήριξης προς τα αντισυστημικά κόμματα, τονίζει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος