Κομισιόν: Ειδική πλατφόρμα για μείωση της γραφειοκρατίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε σήμερα την πλατφόρμα «Έτοιμοι για το Μέλλον» (Fit for Future), η οποία θα αποτελείται από ομάδα εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου και θα βοηθήσει την Επιτροπή να απλουστεύσει την νομοθεσία της ΕΕ και να μειώσει τον διοικητικό φόρτο, αξιοποιώντας τις ψηφιακές δυνατότητες, ένα εξαιρετικά χρήσιμο έργο ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις(Μμε).

«Η απλούστευση και η μείωση του διοικητικού φόρτου, ιδίως για τις Μμε, είναι ιδιαίτερα αναγκαίες μετά την πανδημία της νόσου COVID-19. Πρέπει να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιοποίηση μπορεί να συμβάλει στην επίτευξή τους, μεριμνώντας παράλληλα ώστε η νομοθεσία μας να παραμείνει μακρόπνοη και ικανή να αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Μάρος Σέφτσοβιτς.

Στην πλατφόρμα «Έτοιμοι για το Μέλλον» – η οποία αποτελείται από μια ομάδα εκπροσώπων των κυβερνήσεων και μια ομάδα ενδιαφερόμενων μερών – συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η Επιτροπή των Περιφερειών, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, καθώς και ομάδες ενδιαφερόμενων μερών με πρακτική εμπειρογνωσία σε ποικίλους τομείς πολιτικής.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το ευρύτερο κοινό, οι πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και προτάσεις για νέες πολιτικές της ΕΕ μέσω της διαδικτυακής πύλης «Πείτε την άποψή σας».

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την επιλογή εμπειρογνωμόνων

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσίευσε επίσης την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την επιλογή εμπειρογνωμόνων για την πλατφόρμα «Έτοιμοι για το Μέλλον». Τα μέλη της που θα επιλεγούν μέσω αυτής της πρόσκλησης θα πρέπει να διαθέτουν υψηλή εμπειρογνωσία όσον αφορά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ και να είναι σε θέση να εκπροσωπούν τα κοινά συμφέροντα των διάφορων οργανώσεων ενδιαφερόμενων μερών στον τομέα τους. Θα εκπροσωπούν επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς εταίρους και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που διαθέτουν άμεση εμπειρία από την εφαρμογή της νομοθεσίας της Ένωσης.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 19η Ιουνίου 2020.

ΠΗΓΗ: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος