Η έξοδος από το ευρώ έχει μεγάλο κόστος λέει ο Ντράγκι

O πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε συμπατριώτες του βουλευτές ότι η έξοδος μιας χώρας από την Ευρωζώνη θα έχει μεγάλο κόστος, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση που γίνεται στην Ιταλία σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung (SW) αναφέρει η Deutsche Welle (DW).

O k. Ντράγκι έστειλε σχετική επιστολή σε δύο ιταλούς βουλευτές, στην οποία επισημαίνει ότι «σε περίπτωση που μία χώρα εγκαταλείψει το ευρω-σύστημα, η κεντρική της τράπεζα θα πρέπει να αποπληρώσει όλες της τις υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» σύμφωνα με την SZ.

Κάποιοι θεωρούν ότι η αποχώρηση από την Ευρωζώνη μπορεί να είναι και ένας «έξυπνος» τρόπος για να διαγραφεί το δημόσιο χρέος, τονίζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «πρόκειται για μία σαφή δήλωση, η οποία ακολουθεί μακροσκελείς, και για τους μη ειδικούς δυσνόητες, τεχνικές διατυπώσεις σχετικά με τη διενέργεια πληρωμών στο ευρω-σύστημα. Είναι σαν να στέλνει ο Ντράγκι ένα μήνυμα: η έξοδος από το ευρώ στοιχίζει πολύ. Πάρα πολύ. Οπότε σταματήστε να παίζετε με αυτά τα θέματα,» αναφέρει η DW.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος