H EKT ίσως εξετάσει αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων

Το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μπορεί να συζητήσει το ενδεχόμενο τεχνικών αλλαγών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) κατά την συνάντηση της επόμενης εβδομάδας με την τελική απόφαση να λαμβάνεται τον Δεκέμβριο όταν θα αποφασίσει για την επέκταση ή μη του προγράμματος πέρα από τον Μάρτιο του 2017 σύμφωνα με το Reuters.

Ανάμεσα στις προτάσεις που μπορούν να πέσουν στο τραπέζι είναι η χαλάρωση του κανόνα που συνδέει τις αγορές ομολόγων με το μέγεθος της οικονομίας κάθε χώρας. Μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένες αγορές γερμανικών ομολόγων, επιδεινώνοντας τις σχέσεις της ΕΚΤ με την Γερμανία.

Αλλες προτάσεις που μπορεί να εξετασθούν είναι η αγορά μεγαλύτερου μεριδίου μιας συγκεκριμένης έκδοσης ομολόγων και η αγορά μιας περιορισμένης ποσότητας ομολόγων με απόδοση κάτω από το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ.

Ομως, οι τεχνικές αλλαγές συνδέονται με την τύχη του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που λήγει τον Μάρτιο του 2017 αλλά μπορεί να επεκταθεί χρονικά.

Γι’ αυτό το λόγο αξιωματούχοι θεωρούν πως οι αποφάσεις για την επέκταση του προγράμματος και τις τεχνικές αλλαγές θα πρέπει να συμπέσουν τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος