Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σε επίπεδο ρεκόρ σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Άνοδο σε επίπεδο ρεκόρ σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, εν μέσω αισιοδοξίας για τα σχέδια των ΗΠΑ να ξεκινήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό της πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, στις 10:13 ώρα Ελλάδας και οδεύει προς νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για έκτη συνεχή συνεδρίαση.

Ο γερμανικός δείκτης αναφοράς σημείωσε άνοδο 1% σε υψηλό ρεκόρ ενώ ο γαλλικός CAC 40, με κέρδη 1%, κινείτο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο. Το ευρώ κατέγραψε άλμα 0,35% στο 1,0419 δολάριο.

Η μετοχή της Nestle σημείωσε άλμα 6,5% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της, οδηγώντας τον δείκτη των μετοχών τροφίμων και ποτών σε άνοδο κατά 2,7%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος