Δέσμευση των ευρωπαϊκών τραπεζών για δάνεια προς νοικοκυριά, επιχειρήσεις

Τη δέσμευσή τους στην υποστήριξη του ευρωπαϊκού κεκτημένου μέσω της ενεργούς και υπεύθυνης χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, επιβεβαίωσαν εκ νέου οι ευρωπαϊκές τράπεζες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (ΕΤΟ) που έγινε στη Μάλτα.

Από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών συμμετείχαν ο Πρόεδρός της, κ. Νικόλαος Καραμούζης και η Γενική Γραμματέας, κα Χαρούλα Απαλαγάκη.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι, το ΔΣ της ΕΤΟ χαιρέτισε την χαλάρωση των πιστοδοτικών κριτηρίων και την αύξηση της παροχής δανείων στην ευρωζώνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του 1ου τετραμήνου 2017, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην τετραμηνιαία Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται στη τραπεζική χρηματοδότηση για την οικονομία της Ευρώπης, το ΔΣ της ΕΤΟ ζήτησε από τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής να εργαστούν προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του ευρύτατου πλαισίου των νομοθετικών μέτρων, τα οποία επί του παρόντος συζητούνται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Η επίτευξη αυτού του στόχου, τονίζει η ΕΤΟ, είναι απαραίτητη προκειμένου οι τράπεζες να μπορέσουν να συνεχίσουν την παροχή χρηματοδότησης και την υποστήριξη της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΤΟ κ. Frédéric Oudéa δήλωσε: «Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η παγκόσμια ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα δεν έχει θιγεί. Είναι στο χέρι των φορέων χάραξης πολιτικής να ολοκληρώσουν τα ρυθμιστικά ζητήματα και να επιτύχουν την κατάλληλη ισορροπία, αποφεύγοντας τις αδικαιολόγητες επιπτώσεις στη χρηματοδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλιστεί η δημιουργία ενός ασφαλούς, βιώσιμου και ανταγωνιστικού τομέα παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, που θα λειτουργεί ευεργετικά για τις οικονομίες των κρατών μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος