ΕΒΕΑ – Σύσταση ειδικών επιτροπών: Για τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τη σύγχρονη διακυβέρνηση και για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

Ειδικές επιτροπές, έχουν συσταθεί στο ΕΒΕΑ, όπως αυτή για τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τη σύγχρονη διακυβέρνηση, η οποία προετοιμάζει σχετικό οδηγό με καλές πρακτικές, και η επιτροπή για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Την πληροφορία γνωστοποίησε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου μιλώντας σε πρόσφατη εκδήλωση για τις φορολογικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα και με τη χορηγία φιλοξενίας του ΕΒΕΑ, υπογραμμίζοντας ότι «σκοπός είναι να εφοδιάσουμε, ειδικά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με γνώση και εργαλεία, που θα τις βοηθήσουν να προσαρμόσουν τις λειτουργίες τους».

Στην ενημερωτική εκδήλωση στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες φορολογικές αλλαγές.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος: «Στο ΕΒΕΑ συνεχίζουμε να συμμετέχουμε υπεύθυνα στον σχετικό διάλογο και να διατυπώνουμε τεκμηριωμένες προτάσεις προς την πολιτεία. Επιδιώκουμε, επίσης, να στηρίξουμε την προσαρμογή των επιχειρήσεων στο νέο φορολογικό τοπίο. Υλοποιούμε δράσεις και ημερίδες με στόχο να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τις εξελίξεις, όπως για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ή για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Παράλληλα, έχουμε συστήσει ειδικές επιτροπές, όπως  αυτή για τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τη σύγχρονη διακυβέρνηση, η οποία προετοιμάζει σχετικό οδηγό με καλές πρακτικές, και η επιτροπή για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Σκοπός μας είναι να εφοδιάσουμε τις μικρομεσαίες, ειδικά, επιχειρήσεις με γνώση και εργαλεία, που θα τις βοηθήσουν να προσαρμόσουν τις λειτουργίες τους».

Στον χαιρετισμό της, εκ μέρους του ΕΒΕΑ, το μέλος της Δ. Ε. και υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης των επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ, Μαρία Αρβανιτοπούλου, μεταξύ άλλων, τόνισε:  «Ως ΕΒΕΑ έχουμε αναδείξει εδώ και πολλά χρόνια την ανάγκη ριζικών αλλαγών στο φορολογικό σύστημα της χώρας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά βήματα και σήμερα έχουμε μια νέα δέσμη παρεμβάσεων, που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του πρόσφατου φορολογικού νόμου. Στο ΕΒΕΑ πήραμε από την αρχή ξεκάθαρη θέση. Ζητάμε σταθερά και με συνέπεια εντατικοποίηση των προσπαθειών ενάντια στη φοροδιαφυγή. Για εμάς ζητούμενο παραμένει να αποκτήσουν οι φορολογικές αρχές κατάλληλα εργαλεία και μεθοδολογία για να περιορίσουν δραστικά τη φοροδιαφυγή, χωρίς να απαιτούνται οριζόντιες παρεμβάσεις – οι οποίες μπορεί να πλήττουν ακόμη και μη φοροδιαφεύγοντες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος