Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο – Υποχώρησε στη 2η θέση στους νέους η Ελλάδα

Σε ιστορικό χαμηλό διαμορφώθηκε ο δείκτης της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο – Η Ισπανία πήρε την «πρωτιά» από την Ελλάδα στους νέους ανέργους

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας κατέγραψε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο με την Ισπανία να βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης. Ειδικότερα σύμφωνα με την Eurostat το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (13%) καταγράφηκε στην Ισπανία ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με 12,7%. Σημειώνεται ότι η χώρα μας υποχώρησε από την πρώτη θέση στο ποσοστό ανεργίας για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Σε επίπεδο ευρωζώνης ο σχετικός δείκτης κινήθηκε οριακά πτωτικά και διαμορφώθηκε στο 7% έναντι 7,2% τον Νοέμβριο του 2021 και έναντι 8,2% τον Δεκέμβριο του 2020. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 7,1%.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της Eurostat, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι, ανέφερε πως «η Ευρωζώνη ολοκλήρωσε το 2021 -τη χρονιά με τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ιστορία. Μια απόδειξη για την επιτυχία τη συλλογική μας αντιμετώπισης στην κρίση».

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 6,4% για τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι 6,5% για τον Νοέμβριο του 2021 και έναντι 7,5% για τον Δεκέμβριο του 2020.

Στο ποσοστό ανεργίας των νέων, η Ισπανία ξεπέρασε την Ελλάδα στην πρώτη θέση, με ποσοστό ανεργίας σε άτομα κάτω των 25 ετών στο 30,6% ενώ στη χώρα μας ανέρχεται στο 30,5%. Τα αντίστοιχα ποσοστά ανεργίας για τον Νοέμβριο του 2021 ήταν στο 37% για τους νέους της Ελλάδας και στο 31,2% για τους νέους της Ισπανίας.

Κωσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος