ΕΣΕΕ- Έρευνα: Μεταξύ 67,70 και 95,20 ευρώ το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού

Το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού φαίνεται ότι θα είναι πολύ αυξημένο από 13,1% έως 19,2%,  σε σχέση με πέρυσι. Το εύρος σκιαγραφεί και την ποικιλία επιλογών που έχουν οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι είναι «Ισχυρά διογκωμένες» καθώς το κόστος για τα πασχαλινά εδέσματα στο τραπέζι μας υπολογίζεται να κυμανθεί μεταξύ 67,70 και 95,20 ευρώ.

Η έρευνα έγινε μέσω επιτόπιας τιμοληψίας  από μεγάλες αλυσίδες super-markets, από ειδικευμένα καταστήματα τροφίμων, αλλά και από τη Βαρβάκειο αγορά.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι η εκτίμηση του κόστους για το πασχαλινό τραπέζι του 2022 επιχειρείται εν μέσω ενός ιδιαίτερα ρευστού πλαισίου, καθώς οι μεταβολές των τιμών είναι πολύ συχνές.

Ενδεικτικά, αναφέρεται στην έρευνα, ότι οι τιμές στο αρνί αυξήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο κατά 17,1%, στα μαρούλια κατά 17,5%, στα αναψυκτικά κατά 19% κλπ.

Οι καθυστερήσεις στην πλήρη αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αβεβαιότητα από την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και κυρίως η εκτίναξη των διεθνών τιμών ενέργειας και τροφίμων έχουν ισχυρό επιβαρυντικό αντίκτυπο στη διαμόρφωση του επιπέδου των τιμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος