Εργαζόμενοι Τράπεζας Πειραιώς: Υψηλά ποσοστά στην απεργία – Διάλογος με τη διοίκηση την Πέμπτη 23/6

Τον απολογισμό της 24ωρης απεργίας της Τρίτης 21/6 έκανε ο σύλλογος εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας πως ξημέρωσε «μία νέα μέρα για τους εργαζόμενους στην τράπεζα».

Όπως αναφέρει στον απολογισμό: «Με ιστορικά ποσοστά μεγάλης συμμετοχής πραγματοποιήθηκε η απεργία της 21/6 που προκήρυξε ο Σύλλογός μας και συμμετείχαν και οι υπόλοιποι σύλλογοι στην Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το μήνυμα της απεργίας. Για πρώτη φορά οι συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή τους, εξέθεσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Τράπεζας για το προσωπικό και απαίτησαν την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Οι συνάδελφοι που απήργησαν και αποτελούν την ενεργή δύναμη του Συλλόγου, θα έχουν την απόλυτη υποστήριξη και συμπαράστασή μας και θα αποτελέσουν τον οδηγό μέχρι να υπερνικηθεί ο φόβος σε όλους τους εργαζόμενους.

Η επιτυχημένη απεργία είχε σαν πρώτο αποτέλεσμα τον άμεσο προσδιορισμό συνάντησης με τη Διοίκηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων την Πέμπτη 23/6.

Το μήνυμα της απεργίας προς τη Διοίκηση, είναι σαφές. Οι εργαζόμενοι, που αποτελούν την μοναδική πηγή κέρδους της Τράπεζας, ζητούν αξιοπρέπεια και σεβασμό στην εργασία. Όσοι αντιλαμβάνονται τους εργαζόμενους μονοδιάστατα ως κόστος, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους, καθώς Τράπεζα χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους, νομοτελειακά θα οδηγηθεί στην παρακμή.

Την Πέμπτη 23/6, επανερχόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου από άλλη βάση. Οι εργαζόμενοι μετά τη χθεσινή απεργία, απαιτούμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. H Τράπεζα πρέπει να παραστεί με διάθεση για υπογραφή σύμβασης και ικανοποίησης του πλαισίου των διεκδικήσεων μας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση παραμένουμε έτοιμοι για επόμενες κινητοποιήσεις, μέχρι την υπογραφή σύμβασης, παραμένουμε έτοιμοι να «ξανασπάσουμε» τα ιστορικά υψηλότερα ποσοστά της χθεσινής απεργίας.

Ενάντια στο φαύλο κύκλο της συρρίκνωσης και της μείωσης των θέσεων εργασίας, απαντάμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, που θα εμπεριέχει όλους τους εργαζόμενους, με σταθερή ανάπτυξη της Τράπεζας, με περισσότερο ικανοποιημένους πελάτες, με ισχυρή θέση της Τράπεζας στο κοινωνικό σύνολο και όχι απέναντι του. Είμαστε η μεγαλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα, επειδή είμαστε η Τράπεζα όλων και όχι των λίγων.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται, συνεχίζουμε όλοι μαζί!».

Η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ

Στο πλευρό των τραπεζούπαλλήλων τάχθηκαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ, που με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι: «Η Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ στέκεται δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων του τραπεζικού κλάδου στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις διοικήσεις τους, ώστε να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω κλείσιμο καταστημάτων, οδηγώντας σε ανεργία μεγάλο αριθμό τραπεζοϋπαλλήλων αλλά και στην βίαιη ανατροπή της εργασιακής καθημερινότητας των εναπομεινάντων, καθώς και στην κοινωνική αναταραχή που δημιουργείται από το κλείσιμο των καταστημάτων. Η αποψίλωση του δικτύου των καταστημάτων και τα εκβιαστικά διλήμματα προς τους εργαζόμενους έχουν ήδη οδηγήσει εκτός κλάδου χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους, παρότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η άκρατη εκμετάλλευση από το τραπεζικό σύστημα του απλού καταθέτη και δανειολήπτη με τους απλούς τραπεζικούς υπαλλήλους που παλεύουν για την επιβίωση έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα κοινωνικό αυτοματισμό που αρκετοί κλάδοι όπως και ο δικός μας αντιμετωπίζει.

Η Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους, των τοπικών φορέων και των πολιτών που βιώνουν τον οικονομικό μαρασμό και την εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου.

Η αυθαιρεσία των τραπεζών δεν έχει τελειωμό και έχουμε υποχρέωση να την σταματήσουμε άμεσα».

Σχετική είδηση: Τράπεζα Πειραιώς: 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος