Επιχειρηματικό deal 11 δισ. δολ. για αύξηση της παραγωγή φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

Η φαρμακευτική Novo Nordisk έκλεισε συμφωνία για την αγορά τριών εργοστασίων παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, έναντι 11 δισ. δολαρίων, στοχεύοντας στην αύξηση παραγωγής των αντιδιαβιτικών φαρμάκων Ozempic και Wegovy.

Στο πλαίσιο αυτό, η Novo Holdings, κύριος μέτοχος της φαρμακευτικής από την οποία πληρώθηκε τοις μετρητοίς, θα εξαγοράσει την Catalent, ιδιοκτήτρια των assets, έναντι 16,5 δισ. δολαρίων, στις μεγαλύτερες συναλλαγές που έχουν προχωρήσει ποτέ οι δύο δανέζικες εταιρείες, γράφει το Bloomberg.

Οι μετοχές της Catalent αυξήθηκαν περίπου 13% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης. Οι μετοχές της Novo, που έχουν εκτιναχθεί σε συνδυασμό με τη ζήτηση για τα φάρμακά της, κέρδισαν έως και 3,4% με το άκουσμα της είδησης, χτυπώντας νέο ρεκόρ. Η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία είναι η πολυτιμότερη εταιρεία της Ευρώπης, με χρηματιστηριακή αξία άνω των 520 δισ. δολαρίων.

Η Novo Nordisk βρίσκεται υπό πίεση να αυξήσει την προσφορά του Wegovy, καθώς αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από το πρόσφατα εγκεκριμένο εμβόλιο Zepbound της Eli Lilly, το οποίο προβλέπεται να γίνει το φάρμακο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Σε δοκιμές ασθενών, το φάρμακο της Lilly οδήγησε σε περισσότερη απώλεια βάρους από κάθε άλλο που έχει παρουσιάσει η Novo μέχρι σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος