Επίδομα θέρμανσης: Νέα καταβολή 30,5 εκατ. ευρώ σε 299.234 δικαιούχους

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε νέα καταβολή, ύψους 30,5 εκατ. ευρώ, του επιδόματος θέρμανσης σε 299.234 δικαιούχους. Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας. Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι πλέον το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί έως σήμερα ανέρχεται στα 86 εκατ. ευρώ.

Η επόμενη πληρωμή αναμένεται, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία πληρωμή έως τις 29 Απριλίου.

Δήλωση Χρήστου Σταϊκούρα

«Το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης», κατέληξε ο υπουργός στη δήλωσή του.

«Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, προχωρά σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, σε νέα καταβολή, ύψους 30,5 εκατ. ευρώ, του επιδόματος θέρμανσης, σε 299.234 δικαιούχους,.

Πλέον, το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 86 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Η επόμενη πληρωμή αναμένεται, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Α. 1243/2021 (ΦΕΚ 5298/Β/15-11-2021), έως την 28η Φεβρουαρίου 2022.

Ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία πληρωμή έως την 29η Απριλίου του 2022.

Το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της Κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος