Κέρκυρα: Πρώτη συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (audio)

Την παρθενική του συνεδρίαση πραγματοποίησε στην Κέρκυρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας, με την παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα. Πρόκειται για ένα νέο όργανο με στόχο την υποστήριξη των αναπτυξιακών δράσεων φορέων και επιχειρήσεων αλλά και την υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία επιχειρήσεων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Αποτελεί ένα συμβουλευτικό όργανο για την υποστήριξη της Περιφέρειας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο θα αναλάβει να εκπονεί εισηγήσεις, μελέτες, καταγραφές και αξιολογήσεις υποδομών και διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού σε ό,τι αφορά στη δημιουργία περιφερειακών ερευνητικών οργανισμών, τεχνολογικών φορέων, επιχειρήσεων για την προώθηση καινοτόμων ιδεών, την ενθάρρυνση της ανάπτυξης σχημάτων σύμπραξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και τη διαμόρφωση συνθηκών και προοπτικών επιτυχούς συμμετοχής οργανισμών των περιφερειών σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.

Το απόγευμα χθες, ο Υφυπουργός κ. Δήμας παρουσίασε σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας τις δράσεις και τις πολιτικές σε έναν απολογισμό ενός χρόνου στη θητεία του στο Υπουργείου, με τη δημιουργία μεταξύ άλλων του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των τεχνοβλαστών επιχειρήσεων, εκείνων δηλαδή που δημιουργούνται από ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα για την εμπορική εκμετάλλευση των καινοτόμων ιδεών και των αποτελεσμάτων της έρευνας, τη δράση για την επιδημιολογική μελέτη του Covid στην Ελλάδα καθώς και την προώθηση του εθνικού μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece.

Προωθείται η μεγαλύτερη ευελιξία στα Ερευνητικά Κέντρα, η πρόσληψη 152 νέων ερευνητών και η δημιουργία διαδικτυακής Πύλης Εισόδου του Οικοσυστήματος Καινοτομίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ