Φ. Πούντος: “Φυστίκι Αιγίνης, ο πράσινος χρυσός μας”

Άλλος ένας νέος από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Αίγινα, που δεν εγκατέλειψε την ιδιαίτερη πατρίδα του και επένδυσε στον τοπικό της πλούτο.

Η ΕΡΤ Κομοτηνής στο πλαίσιο της εκπομπής για τον Πρωτογενή τομέα, “Κι όμως… η Κοινωνία κινείται”, μίλησε με τον παραγωγό Φυστικιού Φώτη Πούντο.
Χίλια και πλέον Φυστικόδεντρα καλλιεργεί ο Φώτης Πούντος, συγκεκριμένα στην περιοχή Κυψέλη της Αίγινας, ο οποίος αποτελεί την τρίτη γενιά της οικογένειας στην καλλιέργεια φυστικιού.
Αυτή είναι η εποχή συγκομιδής του προϊόντος, η οποία ξεκινάει από τις 15-20 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρη. Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια και με την βοήθεια ειδικών εργαλείων που δεν πληγώνουν το δέντρο.
Φ. Πούντος: “Φυστίκι Αιγίνης, ο πράσινος χρυσός μας”
Ο Φώτης Πούντος αυτοσχεδιάζει και έχει προχωρήσει σε πολλά καινοτόμα προϊόντα, όπως πεντανόστιμη πραλίνα φυστικιού, πάστα φυστικιού και μάλιστα έχει βραβευθεί για τα προϊόντα του.

Άλλα νέες φυστικοπραλίνα με στέβια, φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, πίκλα φυστικιού, μουστάρδα από φυστίκι, λικέρ φυστίκι, παξιδαμάκια και μπισκότα με φυστίκι, -παστέλι με πορτοκάλι σοκολάτα φυστίλι, μισκότα Οραίο φυστίκι, κλασσικόπαστέλο με φυστίκι. Φυστικοπουράκι με πραλίνα –ιταλικά κανόλι-
Κάθε χρόνο εισάγαγει και μια καινοτομία στα προϊόντα του, οπότε φέτος τα νέα του προϊόντα είναι Πίκλα και μουστάρδα , φυστικέλαιο άθερμης επεξεργασίας, το διατηρεί όλα τα συστατικά του αναλλοίωτα, όπως η πολύτιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό πρωτεΐνες.

Φ. Πούντος: “Φυστίκι Αιγίνης, ο πράσινος χρυσός μας”
Φ. Πούντος: “Φυστίκι Αιγίνης, ο πράσινος χρυσός μας”

Ο Φώτης Πούντος συμμετέχει ενεργά σε Εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων στην Αθήνα και αυτό τον έχει βοηθήσει να έχει ένα ευρύ πελατολόγιο, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης κάνει και εξαγωγές σε Γαλλία, Φινλανδία, Ιαπωνία και όσον ούπω, Ντουμπάϊ και Μπαχρέϊν!

Η συνέντευξη του κ. Πούντου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος