Φ. Πούντος: “Φυστίκι Αιγίνης, ο πράσινος χρυσός μας”

Άλλος ένας νέος από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Αίγινα, που δεν εγκατέλειψε την ιδιαίτερη πατρίδα του και επένδυσε στον τοπικό της πλούτο.

Η ΕΡΤ Κομοτηνής στο πλαίσιο της εκπομπής για τον Πρωτογενή τομέα, “Κι όμως… η Κοινωνία κινείται”, μίλησε με τον παραγωγό Φυστικιού Φώτη Πούντο.
Χίλια και πλέον Φυστικόδεντρα καλλιεργεί ο Φώτης Πούντος, συγκεκριμένα στην περιοχή Κυψέλη της Αίγινας, ο οποίος αποτελεί την τρίτη γενιά της οικογένειας στην καλλιέργεια φυστικιού.
Αυτή είναι η εποχή συγκομιδής του προϊόντος, η οποία ξεκινάει από τις 15-20 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρη. Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια και με την βοήθεια ειδικών εργαλείων που δεν πληγώνουν το δέντρο.

Ο Φώτης Πούντος αυτοσχεδιάζει και έχει προχωρήσει σε πολλά καινοτόμα προϊόντα, όπως πεντανόστιμη πραλίνα φυστικιού, πάστα φυστικιού και μάλιστα έχει βραβευθεί για τα προϊόντα του.

Άλλα νέες φυστικοπραλίνα με στέβια, φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, πίκλα φυστικιού, μουστάρδα από φυστίκι, λικέρ φυστίκι, παξιδαμάκια και μπισκότα με φυστίκι, -παστέλι με πορτοκάλι σοκολάτα φυστίλι, μισκότα Οραίο φυστίκι, κλασσικόπαστέλο με φυστίκι. Φυστικοπουράκι με πραλίνα –ιταλικά κανόλι-
Κάθε χρόνο εισάγαγει και μια καινοτομία στα προϊόντα του, οπότε φέτος τα νέα του προϊόντα είναι Πίκλα και μουστάρδα , φυστικέλαιο άθερμης επεξεργασίας, το διατηρεί όλα τα συστατικά του αναλλοίωτα, όπως η πολύτιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό πρωτεΐνες.


Ο Φώτης Πούντος συμμετέχει ενεργά σε Εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων στην Αθήνα και αυτό τον έχει βοηθήσει να έχει ένα ευρύ πελατολόγιο, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης κάνει και εξαγωγές σε Γαλλία, Φινλανδία, Ιαπωνία και όσον ούπω, Ντουμπάϊ και Μπαχρέϊν!

Η συνέντευξη του κ. Πούντου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ