Aegean: Νέο δρομολόγιο από τον Οκτώβριο θα συνδέει απευθείας τα Σκόπια με το Σαράγεβο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TΑV Airports, εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου των Σκοπίων, η AEGEAN, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μέλος της Star Alliance, από τις 2 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιεί ένα νέο δρομολόγιο από το Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων, διασυνδέοντας τα Σκόπια με το Σαράγεβο.

Ειδικότερα, η AEGEAN θα διασυνδέει τις δυο πρωτεύουσες με αεροσκάφος ATR72600 και οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ανακοίνωση και συγχαίρουμε την AEGEAN για την απόφασή της να ξεκινήσει μια πτήση από τα Σκόπια προς το Σαράγεβο, από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, και να παρέχει εξαιρετική συνδεσιμότητα στα Βαλκάνια, από την Αθήνα στα Σκόπια και έως το Σαράγεβο. Αυτή η αεροπορική σύνδεση σηματοδοτεί ταυτόχρονα ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας, ως φορέας εκμετάλλευσης αεροδρομίου, να διασφαλίσουμε την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας και των επιλογών για τους επιβάτες μας» δήλωσε ο Nejat Kurt, γενικός διευθυντής της TAV Airports.

Κατά το θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2023 και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η ώρα αναχώρησης από το αεροδρόμιο των Σκοπίων θα είναι στις 19:00, με ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο στις 20:10, ενώ η ώρα αναχώρησης από το αεροδρόμιο του Σαράγεβο θα είναι στις 20:50, με ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο των Σκοπίων στις 21:50. Παρόμοιο πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2023/2024.

Για την έκδοση των εισιτηρίων τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της AEGEAN ή το ταξιδιωτικό γραφείο της επιλογής τους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του νέου δρομολογίου μας από τα Σκόπια προς το Σαράγεβο, που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023, καθώς και την ενίσχυση των δρομολογίων μας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, μέσω της αύξησης της χωρητικότητας και των συχνοτήτων μας. Αυτό το δρομολόγιο αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην περιοχή των Βαλκανίων και να ενισχύσουμε το αποτύπωμά μας, παρέχοντας αυξημένη συνδεσιμότητα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, σηματοδοτεί και την επιστροφή μας στη Βοσνία και στο επιβατικό κοινό της περιοχής, μετά την πανδημία. Από τον Οκτώβριο, οι επιβάτες από τα Σκόπια θα έχουν αυξημένες ταξιδιωτικές επιλογές προς όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καθώς με σχεδόν μία καθημερινή πτήση από και προς την Αθήνα θα διασυνδέονται με ολόκληρο το δίκτυο της AEGEAN» δήλωσε ο Roland Jaggi, εμπορικός διευθυντής της AEGEAN.

«Είμαστε χαρούμενοι που μετά από δεκατρία χρόνια, το Σαράγεβο θα συνδεθεί και πάλι με τα Σκόπια. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η έναρξη αυτού του δρομολογίου είναι το αποτέλεσμα της κοινής και πολύ επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των δυο αεροδρομίων των Σκοπίων, του Σαράγεβο αλλά και της AEGEAN, καθώς αναγνώρισαν τη σημασία και τις προοπτικές αυτής της αεροπορικής διασύνδεσης για τη βελτίωση της επικοινωνίας και την ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας και του τουρισμού μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Πιστεύουμε ότι η αυτή γραμμή θα έχει καλές επιδόσεις και ανυπομονούμε για την πρώτη πτήση της AEGEAN στη γραμμή Σκόπια-Σαράγεβο!» δήλωσε ο Alan Bajic, διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου του Σαράγεβο.

Εκπρόσωποι της TAV δήλωσαν ότι η προσθήκη αυτού του νέου δρομολογίου στον χάρτη του υπάρχοντος δικτύου και στο χαρτοφυλάκιο του Διεθνούς Αερολιμένα Σκοπίων, θα συμβάλλει στην ήδη ισχυρή θετική τάση ανάκαμψης των στοιχείων της αεροπορικής κίνησης, ιδίως για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Για την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023 και τα δύο αεροδρόμια της Βόρειας Μακεδονίας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων και το Αεροδρόμιο του Αποστόλου Παύλου της Οχρίδας, διακίνησαν συνολικά 1,3 εκατομμύρια επιβάτες. Όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων για την ίδια περίοδο, συνολικά 10.299 πτήσεις έχουν διεκπεραιωθεί και στα δύο αεροδρόμια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος