Ένθετο Τουρισμός: Κληρώνονται 125.000 νέα voucher διακοπών

Το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, τόσο των επιχειρηματιών του τουρισμού όσο και των ωφελουμένων.

125.000 «φρέσκα» vouchers επιδότησης διακοπών αναμένεται να κληρωθούν. Πρόκειται για την τρίτη κλήρωση και με τα νέα voucher ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 400.000. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προσφέρει ψηφιακές κάρτες των 150, ή 200 ευρώ για ΑμεΑ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαμονή σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και για το σύνολο των χειμερινών μηνών, συμβάλλοντας έτσι στην πολυπόθητη επέκταση της σεζόν. Για το 2022-2023 έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 64 εκατ. ευρώ. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και οι νέες ψηφιακές κάρτες θα μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη του προγράμματος, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, ότι ενισχύθηκαν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εναλλακτικοί προορισμοί και η ενδοχώρα. Κορυφαίες συνολικά περιφέρειες ήταν αυτές της Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Αττικής και Θεσσαλίας, ενώ τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες εμφάνισαν η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Περισσότερες λεπτομέρειες, στο ένθετο του ΕΡΤNEWS για τον Τουρισμό.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS:

Το χιονοδρομικό του Ανήλιου επέστρεψε δυναμικά:

Το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, το χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου άνοιξε και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει επισκέπτες κάθε ηλικίας. Ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού έσπευσαν να το επισκεφθούν και να απολαύσουν το χιόνι, σημειώνοντας πληρότητα 100% στην ευρύτερη περιοχή. Εκτός όμως, από το σκι κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τις επιδόσεις του στο σκι και τη νύχτα ή να διασκεδάσει σ’ ένα βραδινό πάρτι στο χιόνι. Υπέροχες εικόνες και όλες οι πληροφορίες, στο ρεπορτάζ του Βασίλη Σιώμου.

Άνω χώρα Ναυπακτίας: Μέσα σ’ ένα τοπίο εκθαμβωτικής ορεινής ομορφιάς ξεχωρίζει ένα γραφικό χωριό της Ναυπακτίας. Η Άνω Χώρα, γνωστή με την ονομασία Άνω Λομποτινά. Ιδανική απόδραση για τους λάτρεις της φύσης και όχι μόνο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος